Capital.ba

FAMOS isplaćuje dividendu akcionarima

22.05.2024. / 15:39

SARAJEVO – Skupština akcionara FAMOS Sarajevo donijela je odluku o isplati dijela dobiti ostvarene u 2022. i 2023. godini, a akcionarima će biti isplaćeno 0,30 KM po akciji.

FOTO: Pixabay

Isplata dividende izvršiće se akcionarima društva koji su na dan 21.05.2024. godine bili registrovani u svojstvu akcionara kod Registra vrijednosnih papira u Federaciji BiH u roku od 30 radnih dana od dana dostavljanja zahtjeva.

FAMOS je u 2023. godini ostvario neto dobit od 137.837 KM koja je za 28 odsto veća od ostvarene u prethodnoj godini.

“Razlog je ostvarenje većih prihoda i smanjenje troškova poslovanja u odnosu na prethodnu godinu”, navodi se u finansijskom izvještaju FAMOS-a.

Ova kompanija je 2023. godinu završila s akumuliranom dobiti od 175.004 KM.

FAMOS se bavi obradom metala i proizvodnjom alata.

CAPITAL: T. Zorić

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!