Capital.ba

Cijena “Energolinije” pada sa 30 na 15 miliona KM

22.04.2024. / 13:42

ZVORNIK – Licitacija za prodaju imovine „Energolinije“ u stečaju propala je danas jer nije bilo zainteresovanih kupaca. Nova licitacija zakazana je za kraj maja, a imovina koja je procijenjena na 30 miliona biće ponuđena za 15 miliona KM.

energolinija

FOTO: Agencije

Na današnjoj drugoj po redu licitaciji imovina zvorničkog preduezeća ponuđena je po cijeni od 20 miliona KM, ali kupaca nije bilo, potvrdio je za CAPITAL stečajni upravnik „Energolinije“ Goran Marković.

„Niko se nije javio. Nova licitacija će biti krajem maja, sa cijenom od 15 miliona. Nikakvog interesovanja nije bilo, niko ni nazvao nije. Kada je u pitanju cijena, odluku o tome donosi Odbor povjerilaca i kako on kaže tako će biti“, rekao je Marković.

„Energolinija“ je u stečaj otišla 2016. godine, a riječ je privatnoj litvanskoj firmi koja je preko vlasništva nad postrojenjima za proizvodnju energije kontrolisala cijeli proizvodni proces u Fabrici glinice „Birač“.

Na dan pokretanja postupka za utvrđivanje uslova za otvaranje stečaja, 31. jula 2016. godine, „Energolinija“ je raspolagala imovinom vrijednom 31,1 milion KM, dok su obaveze preduzeća utvrđene u iznosu 41,7 miliona KM.

Jedan od najvećih povjerilaca „Energolinije“ bila je Investiciono – razvojna banka Republike Srpske koja im je odobrila kredit od 19,4 miliona KM, a za koji je žirant bilo preduzeće „Alumina“.

Ta potraživanja je od IRB-a kupio bijeljinski advokat Miloš Stevanović, odnosno njegova firma „Standard Računovodstvene Usluge“.

CAPITAL: M. Lj.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Cijena “Energolinije” pada sa 30 na 15 miliona KM

    1. Tea

      Da li je privatna litvanska firma odobrila prodaju stečajnom upravniku?
      Kad bude cijena 2 m možda neko i kupi.
      Prodaja Mehanike je 29- og, najverovatnije neće biti prodata po početnoj cijeni.
      Ostaje da vidimo u kom obliku će biti raspad vodeće firme u BiH