Capital.ba

Amidžićeva supruga najbolji kandidat za poziciju na kojoj već radi u Inspektoratu 

10.08.2022. / 11:21

BANJALUKA – Inspektorat Republike Srpske je zbog povećanog obima posla prije nekoliko mjeseci angažovao na određeno Vanju Amidžić, suprugu odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđana Amidžića.

Inspektorat RS

FOTO: Inspektorat RS

Ona je svoje radne zadatke obavljala u Odjeljenju za savjetovanje mikroprivrednih subjekata, a ispostavilo se kako direktor Inspektorata RS Milovan Krčo, inače partijski kolega njenog muža nije pogriješio kada joj je pružio šansu.

Naime, na konkursu koji je okončan juče za poziciju na kojoj je ona radila posljednjih nekoliko mjeseci Amidžićeva je bila prva, odnosno osvojila najviše bodova od devet kandidata koliko se pojavilo na intrevjuu.

Amidžićeva je imala 48 od mogućih 50 bodova sa čime je dokazala kako je za upražnjeno mjesto koje popunjava do raspisivanja konkursa, ona idealan kandidat.

Isti broj bodova imala je i Drinić Zorana koja bi takođe trebala biti primljena jer već radi u Inspektoratu. Napominjemo, konkursom su za ovu poziciju su otvorena dva radna mjesta.

To su potvrdili članovi konkursne komisije Milica Matijašević, Aleksandra Tešanović i Ivana Malešević iz Inspektorata RS, te Zoran Govedar i Slobodan Antić sa liste članova konkursnih komisija za izbor državnih službenika.

Podsjećamo, nakon što su mediji prije nekoliko mjeseci objelodanili kako je Amidžićeva žena “pojačala” Inspektorat Srpske, iz ove ustanove su se pravdali nuždom.

Takođe na njihovoj stani bio je i Zakon o državnim službenicima koji propisuje da se radni odnos može zasnovati na određeno vrijeme zbog privremeno povećanog obima posla.

Taj radni odnos ne može, međutim, prerasti u radni odnos na neodređeno. U slučaju takvog angažovanja nije neophodno raspisivanje javnog konkursa ali kandidati moraju ispunjavati propisane uslove”, objasnili su tada iz Inspektorata Srpske portalu gerila.info.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Amidžićeva supruga najbolji kandidat za poziciju na kojoj već radi u Inspektoratu 

    1. Goran

      Slažem se da je u pitanju bila nužda. I to ona velika. Partijska. Opjevana u serenadi: oni seru, a mi se nadamo.