Capital.ba

Rast proizvodnje i izvoza električne energije u aprilu

28.06.2022. / 8:40

SARAJEVO – Neto proizvodnja električne energije u BiH u aprilu je dosegla 1.373 GWh u odnosu na 1.220 GWh u istom mjesecu 2021. godine, objavila je u ponedjeljak Agencija za statistiku BiH.
električna energija

FOTO: Pixabay

Proizvodnja električne energije u aprilu bila je veća nego u martu kada je iznosila 1.337 u GWh.

Uvoz električne energije porastao je na 222 GWh u aprilu sa 204 GWh u istom mjesecu 2021., dok je izvoz povećan na 675 GWh sa 524 GWh.

U uporedbi s prethodnim mjesecom, uvoz električne energije u aprilu je manji za 30%, dok je izvoz povećan za 15%.

Električna energija stavljena na raspolaganje domaćem tržištu iznosila je 920 GWh u aprilu, što je manje u odnosu na 1.068 GWh u martu i 977 GWh u aprilu 2021.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!