Capital.ba

Drvoprerađivači: Da li je ŠG “Vrbanja” ubica lokalne drvoprerađivačke industrije?

24.09.2021. / 17:50

KOTOR VAROŠ – Drvoprerađivači sa područja opštine Kotor Varoš poručuju kako Šumsko gazdinstvo “Vrbanja” ne poštuje ugovore o isporuci drvnih sortimenata zbog čega cijelu drvoprerađivačku industriju dovode u nezavidan položaj.

FOTO: Final

Drvoprerađivači svjedoče izuzetno nepovoljnoj situaciji u nabavci šumskih drvnih sortimenata, stoga im prijeti krah ako se ne ispoštuju Ugovori o isporuci drvnih sortimenata. Dinamika isporuke u ovoj godini je bila na izuzetno lošem nivou stoga postoje ozbiljne sumnje da će ŠG Vrbanja uspjeti ispoštovati potpisane Ugovore, te će na taj način direktno izazvati gašenje i smrt lokalne drvoprerađivačke industrije”, upozoravaju iz udruženja drvoprerađivača Republike Srpske “FINAL”.

Dodaju kako se dogovorene količine ne isporučuju zbog čega svakoga dana osjećaju sve veći pritisak na svoje poslovanje i zbog čega su ugrožena i radna mjesta.

Već mjesecima čekamo nadoknade neisporučenih mjesečnih količina drvnih sortimenata i nema garancije da će Ugovori biti ispoštovani. Ranije smo uputili apel Privrednom savjetu opštine Kotor Varoš, te se nadamo da će naša borba biti snažnije podržana od strane Opštine i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS“, poručuju iz udruženja FINAL.

Inače, Privredni savjet opštine Kotor Varoš podržava inicijativu udruženja „FINAL“ u vezi sa problemima isporuke drvnih sortimenata drvoprerađivačima sa područja opštine Kotor Varoš.

Savjet preporučuje da „Šumama RS“ i ŠG „Vrbanja“ Kotor Varoš prioritet u isporukama drvnih sortimenata budu već ugovorene obaveze drvoprerađivača sa područja opštine Kotor Varoš.

Udruženje FINAL

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!