Capital.ba

Čistke u Inspektoratu Srpske – Vlada posmjenjivala glavne inspektore

16.07.2021. / 12:25

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske sprovodi čistku u Inspektoratu RS smjenom brojnih glavnih inspektora, od kojih su neki na tim pozicijama bili poslednjih petnaest godina, saznaje portal CAPITAL.

Inspektorat RS

FOTO: Inspektorat RS

Smjene se vrše gotovo na sedmičnom nivou, a nastavljene su i juče na sjednici Vlade.

Borka Surtov od juče više nije glavni tržišni inspektor. Zamijeniće je njen kolega Milenko Skoko. Na poziciji glavnog inspektora je bila od 2006. godine.

Slično je prošao i Danislav Drašković, glavni saobraćajni inspektor. Na njegovo mjesto dolazi Aleksandar Đukić.

Smijenjena i Ljiljana Gojić, glavni veterinarski inspektor, a na njeno mjesto je imenovan Vladimir Milijević, inspektor u ovoj inspekciji.

Gojićeva je prema našim saznanjima sada prebačena u zdravstvenu inspekciju.

Aleksandra Misitu, glavnog vodnog inspektora odnedavno je zamijenio Branislav Mićić, koji je ranije bio zaposlen kao poljoprivredni inspektor u opštini Bratunac.

Glavni republički šumarski inspektor više nije Ljubojević Goran. Na tu poziciju je imenovan Stanislav Kuzmanović koji je ranije bio angažovan u Šumama Republike Srpske.

Novi prosvjetni inspektor je Vlado Đukić. Do sada je radio kao tržišni inspektor ali nakon što je Marijana Pavlović inače supruga gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića otišla da radi u Investiciono-razvojnu banku.

Šta je razlog za smjene nikome nije jasno. Vlada se, kao i obično potrudila da ovakva informacije sakrije od javnosti.

Prema saznanjima CAPITAL-a jedna od rijetkih čija je stolica za sada sigurna je Milica Matijević, glavni republički zdravstveni inspektor, a koja je nedavno imenovana nakon sprovedenog konkursa.

Ranije je bila savjetnik direktora Inspektorata RS.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Čistke u Inspektoratu Srpske – Vlada posmjenjivala glavne inspektore

    1. Goran

      Ima li inspektora Kozomare? Čujem da je i sina zaposlio?
      Ne možeš nadavati para Kozomari.
      Nekad je bilo na kafu, pa onda na ručak, pa onda je bilo za prozore na kući, pa za uređenje poslovnog prostora i otelo se to itekako kontroli.