Capital.ba

Aerodromi Crne Gore traže kredit da isplate plate

09.05.2021. / 12:30

PODGORICA – Aerodromi Crne Gore pregovaraju s bankama o dobijanju kredita kojim bi premostili probleme s likvidnošću i obezbijedili novac za pripremu sezone i isplatu zarada i druge tekuće obaveze, izjavio je za podgorički Dan vršilac dužnosti izvršnog direktora Aerodroma Ognjen Jovović.

aerodromi crne gore

FOTO: Aerodromi Crne Gore

On je rekao da je jedna od varijanti za rješavanje problema likvidnosti uzimanje kredita.

“Bili bismo zadovoljni sa pet miliona (evra), ali da vidimo šta će nam banke ponuditi. Čekamo ponude banaka da vidimo po kojim uslovima možemo da se zadužimo” rekao je Jovović, prenosi portal RTCG.

On je naveo da Aerodromi imaju probleme s likvidnošću, ali da se povećava broj letova i da se nada da će do kraja jula biti prevaziđeni svi problemi i da će kompanija ući u stabilnu fazu poslovanja.

Za zarade je na mjesečnom nivou potrebno 1,1 milion evra, od čega 600.000 za neto plate, a ostatak za poreze i doprinose.

Jovović je dodao da Aerodromi nikad nesu nikome ništa dugovali, ali da su zbog pandemije u vrlo lošoj situaciji.

“Prihodi za četiri mjeseca ove godine su samo 1,6 miliona evra”, rekao je Jovović.Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!