Capital.ba

Ćurčić platio 15 miliona za 31 odsto akcija Banje Vrućice

04.02.2021. / 15:44

TESLIĆ – Kompanije „Sloboprom“ iz Lončara i „Pobjeda“ iz Bijeljine u vlasništvu biznismena Slobodana Ćurčića platile su juče na berzi 15 miliona maraka za 31 odsto akcija Zdravstveno-turističkog centra „Banja Vrućica“ u Tesliću, saznaje portal CAPITAL.

Hotel Kardial, FOTO: Banja Vrućica

Kompanija „Sloboprom“ je kupila 21 odsto akcija, čime je povećala svoj udio sa 47 odsto, a firma „Pobjeda“ je kupovinom 10 odsto akcija postala treći najveći akcionar sa udjelom od oko 12,3 odsto.

Sve akcije su kupljene od privatnih investitora koje zastupa Raiffeisen Kastodi (14,6%), te fondova „Kristal invest – OMIF Maximus fund“ (6,1%) i „Kristal invest – OAIF Future fund“ (9,9%).

Kupovinom ovog paketa akcije, Ćurčićeve kompanije su ispunile uslove za objavljivanje ponude za preuzimanje ostalih akcija od manjinskih akcionara.

Akcije „Banje Vrućice“ su prodavane po cijeni od 1,45 KM, što je za 45 feninga više od nominalne vrijednosti.

„Banja Vrućica“ je najveći hotelsko-banjski centar u Bosni i Hercegovini. Ima četiri hotela koja su proteklih godina renovirana i podzemnim prolazima spojeni sa banjskim centrom koji važi za jedan od najopremljenijih centara za prevenciju i liječenje kardiovaskularnih i reumatskih oboljenja.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Ćurčić platio 15 miliona za 31 odsto akcija Banje Vrućice

    1. Saša

      Dobro je da će biti u rukama uspješnog privrednika iz Republike Srpske.

    2. Saša

      Dobro je što će ostati u rukama uspješnog privrednika iz Republike Srpske.

    3. Francisko

      Aj bar upotrijebi druge interpunkcijske znakove ili raspored riječi ili sl. Ovako je baš providno da je sva tri komentara ista osoba pisala.