Capital.ba

Kreće trka za UO „Elektroprenosa BiH“

17.09.2020. / 16:44

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske uskoro će raspisati konkurs za izbor tri člana iz RS u Upravni odbor (UO) “Elektroprenosa BiH”, saznaje portal CAPITAL.

elektroprenos bih

Foto: Nezavisne novine

Kandidati zainteresovani za UO “Elektroprenosa” ne smiju da budu na funkciji u političkoj stranci ili članovi organa zakonodavne, izvršne ili sudske vlasti.

Ne smiju da imaju ni privatni/finansijski interes u elektroenergetskom sektoru.

Pored opštih, kandidati moraju da ispunjavaju i posebne uslove, odnosno da imaju visoku stručnu spremu, tehničkog, ekonomskog ili pravnog smjera.

Neophodno je i najmanje pet godina radnog iskustva u nekoj od oblasti poslova prenosa električne energije, restrukturiranja i reformi elektroenergetskog sektora, finansija i računovodstva, konkurentnosti i regulacije/deregulacije elektroenergetskog sektora ili pružanju usluga korisnicima prenosne mreže.

Za sprovođenje konkursa zaduženo je Ministarstvo energetike i rudarstva RS, a postupak izbora, pregled prijava prispjelih na konkurs i predlaganje rang-liste kandidata izvršiće Komisija koja će biti formirana za taj posao.

Aktuelni sastav UO „Elektroprenosa BiH“ čine predsjednik UO Branko Baroš i članovi Dragomir Kecman, Momir Bjelica, Muhamed Mehmedović, Enis Šantić, Stipe Buljan i Zoran Baban.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!