Capital.ba

Ina zbog korone otpušta 250 radnika

25.08.2020. / 7:33

ZAGREB – U hrvatskoj naftnoj kompaniji “Ina grupa” su, zbog lošeg poslovanja usljed epidemije virusa korona, pokrenute organizacione promjene kojima će biti obuhvaćeno do 250 radnika u poslovnim jedinicama sa smanjenim obimom poslovanja.

ina

Tačan broj radnika koji će biti obuhvaćeni ovim mjerama biće poznat nakon što se iscrpe sve ostale mogućnosti, poput premještanja radnika.

Iz “Ine” navode da će radnici imati pravo na otpremninu čija je visina znatno viša od zakonom propisane, kao i od otpremnina koje isplaćuju druge vodeće kompanije u Hrvatskoj.

“Ina” je u prvih šest mjeseci ove godine poslovala sa neto gubitkom od 965 miliona kuna (128,3 miliona evra), dok je u istom periodu lani imala dobit od 188 miliona kuna /25 miliona evra/, prenose hrvatski mediji.    srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!