Capital.ba

Komandant kriznog štaba i direktor Doma zdravlja koriste koronu za privatni biznis

07.04.2020. / 15:57

U vrijeme najveće pandemije načelnik Kozarske Dubice, direktori Doma zdravlja i banje „Mlječanica“ prave privatnu stambenu zgradu
Bilbord za prodaju stanova direktor Doma zdravlja postavio u krugu ove zdravstvene ustanove

KOZARSKA DUBICA – Dok se Republika Srpska bori sa pandemijom virusa korona, najviši funkcioneri u Kozarskoj Dubici među kojima je i komandant Kriznog štaba i načelnik opštine Radenko Reljić (SNSD) i direktor Doma zdravlja Vlado Karagić, osnovali su preduzeće „RVRD Company“ koje će u centru ove lokalne zajednice graditi i prodavati stanove, saznaje portal CAPITAL.

Reljićevi partneri u ovom poslu su direktor banje „Mlječanica“ Dragan Brdar, Smilja Jevrić-Topić, supruga Rodoljuba Topića, Izvršnog direktora za ekonomske poslove u „Elektrokrajini“ i vlasnica apoteka „Smilje“ te Milica Karagić, supruga Vlade Karagića, direktora Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici.

Vlado Karagić je prema našim saznanjima i direktor „RVRD“-a.

Građanima posebno „bode oči“ da se nisu libili da tablu na kojoj reklamiraju stanove postave u krug Doma zdravlja, sve sa brojem mobilnog telefona direktora Doma.

Osnivački kapital preduzeća je 1.000 maraka, a kako saznajemo ime „RVRD“ je skraćenica u koju su prvo slovo svog imena ugradili Radenko, Vlado, Rodoljub i Dragan.

Ova ekipa u ulici Mladena Stojanovića na Keju kupcima nudi stanove od 54, 50 i 39 kvadratnih metara po cijeni od 1.500 maraka po kvadratu, a koji će prema informacijama sa reklamne table biti useljivi u septembru 2021. godine.

Inače, Reljiću ovo nije jedino preduzeće. On je vlasnik i firme „Titanium power“ a koja je jedan od osnivača „RVRD Company“. Djelatnost te firme koja je u 2018. godini prihodovala skoro 80.000 maraka je proizvodnja električne energije i električnih motora.

Vlado Karagić u izjavi za CAPITAL negira da je imenovan za direktora ovog preduzeća.

Nije istina to što me pitate. To pričaju zli jezici koji nemaju drugog posla. To su izmišljotine“, kazao je kratko on.

Međutim, privredni registri ga demantuju. U jednom takvom se navodi kako je upravo on direktor preduzeća „RVRD Company“, a koje je svoj račun otvorilo 10. marta ove godine u Sber banci.

Takođe među tim podacima se našao i broj njegovog mobilnog telefona koji smo pozvali, a koji se takođe ističe i na samom bilbordu, što nedvosmisleno ukazuje da je on taj koji ne govori istinu.

Načelnika Reljića smo takođe nekoliko puta zvali. Interesovalo nas je da li će ovo preduzeće imati povlašćen status pri dobijanju brojnih dozvola i rješenja koje izdaje ova lokalna zajednica ili će i on u red sa ostalim investitorima.

On nam se nije javljao na telefon ali zato jeste Dragan Brdar, direktor Banje Mlječanice i jedan od suvlasnika novoosnovanog preduzeća koji nam je nakon što smo mu rekli razlog poziva poručio „Pozovite vi načelnika“.

Načelnik Kozarske Dubice nedavno je postao pravi hit na društvenim mrežama nakon što je napravio nevjerovatan gaf komentarišući aktuelnu situaciju sa korona virusom.Ovaj ljekar po struci je previše ozbiljno shvatio šalu koja povezuje virus i pametne telefone

Prognoze koje nam dolaze iz svijeta nisu baš najoptimističnije zbog toga što taj virus već mutira i već postoje neke najave da će doći neka verzija 20 iz Kine, pa čak verzija 20 pro, tako da nastaje jedan zamah“, kazao je prije nekoliko sedmica Reljić. Video sa njegovom izjavom uskoro je postao viralan.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Komandant kriznog štaba i direktor Doma zdravlja koriste koronu za privatni biznis

    1. Evropa

      Ismijavanje nacelnika,covjeka koji govori vise odlicno dva jezika,ciji su roditelji dugogodisnji zaposlenici u inostranstvu,i kojem ne treba niti vlast da bi imao para.

      On je načelnik zato sto ga je Dodik bacio u vatru jer nema drugog u Dubici a on kao doktor je mnogima pomogao. Znaju to dubičani.

      Vlado Karagić je posebna priča. Sa srednjonm trgovačkom daleko je dogurao.

      Mali Brdar ima izvor prihoda iz inostranstva. A i otac mu je dugo godina bio direktor i veoma sposoban čovjek kojeg Dubica zna samo po dobru.

      Nasjeli ste i vi kao i mnogi na pricu o ” mobilnim” telefonima.

      Vidjeće te na kraju da je čovjek bio u pravu. Reljic ide na sve seminare koje SZO organizuje a toliko sprdnje od strane nepismenih nije zabilježeno na ovim prostorima.
      Nisam član Snsd-a niti bi ikada bio,ali Reljiću kapa dolje ,a ova druga dvojica,zajedno sa Topićem,valjda će spora pravda ipak stoći

      • Vlado

        Evo ti sendvič, sa dubičkim sirom. Zaslužio si ga, botino.
        Samo ne znam jesi li bot tip 20 ili 20 pro.
        Pozz

      • Nemam riječi

        Da, da isti onaj “mali Brdar” koji se odrekao sopstvenog djeteta i prepustio samohranoj majci.
        Vidi se vaspitanje “veoma sposobnog” oca.
        Čuj zli jezici. Ne može vama niko pomisliti loše koliko vi možeze sami sebi rupu kopati.

    2. Lana

      Otkud vama pravo da ulazite u neciju privatnost i spominjete necije dijete!??Vi kad nemate sta da kazete Dadi Brdaru vi spominjete dijete,sto je jako jadno od vas i to sve govori o vama samo!Niste vi ni do koljena Dadi Brdaru,mozete samo da pisete a to sve govori samo o vasoj sposobnosti,a on je svoju sposobnost pokazao!!!

    3. Vlado

      Sposoban je – level 20 pro.

    4. Tamo Daleko

      Volio bi da kupim stan ali ne od amatera. Takodjer kvadrat stana je preskup za Kozarsku Dubicu.