Capital.ba

CZZS: Spriječiti slične prijetnje u budućnosti

21.02.2020. / 19:28

BANJALUKA – Centar za životnu sredinu (CZZS) oštro osuđuje prijetnje koje je danas uputio Šef Predstavništva RS u Rusiji Duško Perović redakciji portala Capital.ba. 

czzs

Prijetnje su uslijedile nakon objave članka u kojem je navedeno da je, iako ne poštuje Ugovor o koncesiji, Vlada Republike Srpske dozvolila kompaniji „Comsar Energy“ da poveća snagu planirane TE „Ugljevik 3“ na 700 MW suprotno Strategiji razvoja energetike RS i politikama Energetske zajednice te niz spornih činjenica vezanih za ovaj projekat.

Centar za životnu sredinu  poziva sve relevantne institucije, a posebno predstavnike medija da osude ovaj događaj i doprinesu sprečavanju budućih sličnih prijetnji i napada na novinare, kojima, nažalost u posljednje vrijeme, nerijetko svjedočimo.

Ovakva reakcija posebno zabrinjava, jer je riječ o diplomatskom predstavniku Republike Srpske te se postavlja pitanje čiji interesi su prioritet našim zvaničnicima. Centar za životnu sredinu zajedno sa portalom Capital.ba sarađuje na serijalu članaka posvećenih elektroenergetskom sistemu u Bosni i Hercegovini. Smatramo da svi građani imaju pravo na informaciju, a da je sloboda medija preduslov za zdravu životnu sredinu“, navodi se u njihovom saopštenju.

Perovićeve prijetnje možete poslušati OVDJE.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!