Capital.ba

„HPK Draksenić“ prekinuo proizvodnju, radnici poslati kućama

04.02.2020. / 16:06

KOZARSKA DUBICA – Jedina fabrika na prostoru bivše Jugoslavije koja proizvodi visokofruktozni sirup, „Hemijska prerada kukuruza Draksenić“ u Kozarskoj Dubici, danas je prekinula proizvodnju, saznaje portal CAPITAL.

Mašine u „HPK Draksenić“ koje su radile skoro 40 godina, danas su definitivno ugašene, a radnici, koje je uprava poslala kućama, gledaju u pravcu Banjaluke. Nadaju se pomoći Vlade i obećanom sastanku sa predstavnicima „Studen grupacije“ koja se pojavljivala kao zainteresovani partner.

Preduzeće “HPK Draksenić” već mjesecima gomila probleme iz kojih se ne nazire kraj.

„Ne znamo šta nas očekuje, proizvodnje više nema. Čekamo sjednicu Vlade RS i stav Ilije Studena da vidimo šta će biti sa nama“, rekao je za portal CAPITAL predsjednik sindikata Zgodić Miroslav.

Dodaje da im uprava i dalje duguje decembarsku platu, te da se sve manje nadaju da će je uopšte dobiti.

Direktor “HPK Draksenić” Jovica Šuman, koji je kako saznajemo jutros došao u verbalni sukob sa radnicima koje je optužio za krah preduzeća, nije želio o ovoj temi da govori za CAPITAL, već je tražio da mu uputimo pismeno pitanja, tvrdeći da ne prenosimo ono što on telefonski kaže.

Istovremeno, Šuman nije demantovao navode portala CAPITAL o problemima u “HPK Draksenić”.

Podsjećamo, portal CAPITAL je prošle sedmice pisao da “HPK Draksenić” duguje radnicima dio novembarske i decembarsku platu, te da je u najavi štrajk radnika, kako je objavljeno u tekstu Radnici HPK Draksenić prijete štrajkom

Iako su iz Uprave, ali i Ministarstva poljoprivrede obećavali rješenje problema u „HPK Draksenić“, te čak spominjali i sklapanje saradnje sa Ilijom Studenom i privatizaciju ovog preduzeća, do toga ipak nije došlo i sve je neizvjesnija njegova dalja sudbina.

 

CAPITAL: Dragana Eremija

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: „HPK Draksenić“ prekinuo proizvodnju, radnici poslati kućama

    1. Darko

      Zaposleni stranački npr.100 radi a 200 prima platu.Na to su ih upozoravali talijani firma Sedamyl i prevoznik Ricotto.Taj posao sa talijanima se radio preko 10 god.