Capital.ba

“Radnički univerzitet” više ne postoji

22.11.2019. / 14:02

BANJALUKA – Nakon 57 godina Javna ustanova “Radnički univerzitet” u Banjaluci, jedna od najstarijih škola za odrasle u BiH, više ne postoji pod tim imenom.

radnički univerzitet

Naime, Okružni privredni sud u Banjoj Luci upisao je promjenu poslovnog imena pa će ona u budućem periodu nositi naziv “Centar za obrazovanje odraslih” (COOBL) Banja Luka.

Univerzitet je godinama provodio programe srednjeg stručnog obrazovanja odraslih, prekvalifikacije i dokvalifikacije za određena zanimanja a odnedavno su dobili dozvolu da organizuju i programe osposobljavanja za zanimanja iz oblasti drvne, metalske i tekstilne industrije, te iz obućarskog i IT sektora.

Od neformalnog obrazovanja u ponudi imaju kurseve stranih jezika i informatičke kurseve u sklopu IT Akademije, koja je osnovana početkom  godine.

radnički univerzitet

Poslovanje i svrha ovog centra u posljednjih nekoliko godina sve češće su bili tema gradskih odbornika. Bilo je najavljeno i njegovo ukidanje ali se od toga, bar za sada odustalo. Sam objekat u kojem posluje a koji se nalazi u centru grada predmet je sudskog spora.

Bosiljka Radić, koja je istom sudskom odlukom sa funkcije vršioca dužnosti imenovana za direktora nije željela dati izjavu za CAPITAL pravdajući se nedostatkom vremena i obimnim poslom oko transformacije.

CAPITAL: D. T.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: “Radnički univerzitet” više ne postoji

    1. Sveti Koštunije neobavešteni

      Poslije tragedije (Šavija) sada je vrijeme za komediju. Još kada veliki mag u privlačenju stranih investicija Talić otjeraja direktoricu sa 2 imena, najbolje da dovede Krcka:-).
      I komedija može da počne:-)

    2. Podligraf

      To je ta. Kadar “PODLIGRAFA” bivšeg opozicionara Zorana Utalića, sada igračke Igora Smradoicica.
      Sada za novog direktora može imenovati svog “malog od palube” Malobabica- bar da legalno završi neku prekvalifikaciju ;-)

    3. hahaaa

      jel ovo Bosiljka Radic u stvari ova sto se predstavlja kao Lela Majkic???

    4. Miki

      Ko je bacio oko na plac? Suvišno pitanje Kum.