Capital.ba

Kooperanti predali 155 tona krastavca

01.08.2017. / 15:00

NOVI GRAD – Za manje od 40 dana od kada je počeo otkup kooperanti iz Novog Grada predali su do danas njemačkoj firmi “Kine” 155 tona krastavaca kornišona.

Stručni saradnik firme Miloš Đurašinović rekao je Srni da je ova godina izuzetno povoljna za proizvodnju krastavaca.

“Ove godine imamo manje površine, a veće prinose. Proizvođači su na osnovu iskustva odredili koja je to površina na kojoj mogu pravovremeno obaviti sve potrebne agrotehničke mjere i tako postići optimalan prinos”, naveo je Đurašinović.

Prema njegovim riječima, visoka temperatura odgovara usjevima, a proizvodnja je organizovana uz navodnjavanje, tako da nema posljedica suše.

“Usjevi su u dobrom stanju i ove godine proizvođači nisu do sada imali probleme sa bolestima upravo zbog vremenskih prilika”, dodao je Đurašinović.

Ove godine u Novom Gradu ugovorenu proizvodnju krastavaca kornišona ima 60 proizvođača na površini od 3,9 hektara.

Srna

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!