Capital.ba

Gotovo 60.000 KM za nova radna mjesta

15.02.2008. / 11:30

ŠAMAC, Opština Šamac sa 9.850 KM učestvuje u projektu “Strateško jačanje postojećih i osnivanje novih razvojno-preduzetničkih centara u sjeveroistočnoj BiH” koji EU finansira sa 50. 000 KM.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u opštini Šamac Ilija Nikolić rekao je da je ovim projektom obuhvaćena razvojno-preduzetnička zona u kojoj danas posluje 15 preduzetnika sa stotinu zaposlenih, a u toku je potpisivanje ugovora sa još dva poslodavca.

On je naveo da je sa Nezavisnim biroom za razvoj Modriča – Gradačac dogovoreno da se u razvojno-preduzetničkoj zoni budu izgrađene vodovodna i kanalizaciona mreža, jer je to prioritet pri dodjeli rješenja za obavljanje djelatnosti.

U ovoj zoni ima još 46 800 metara kvadratnih slobodnog građevinskog zemljišta koje bi se moglo iskoristiti za izgradnju novih privrednih objekata.

“Očekujemo da do kraja godine veći dio tog zemljišta bude izdat privrednim subjektima koji će otvoriti nove proizvodne pogone i zaposliti veliki broj radnika”, rekao je Nikolić.

Opština Šamac dobitnik je priznanja “Bikom šema” za rezultate postignute u oblasti pružanja usluga kroz partnerstvo, a jedan od glavnih projekata je razvojno- preduzetnička zona u ovom gradu.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!