Capital.ba

Dobit „Šuma RS“ viša od pet miliona KM

30.11.2016. / 12:36

sume srpskeBANJALUKA, Direktor preduzeća “Šume Republike Srpske” Risto Marić izjavio je danas Srni da će preduzeće u ovoj godini poslovati pozitivno, jer će dobit biti viša od pet miliona KM.

“Važno je što ćemo i u ovoj godini poslovati pozitivno i imati višemilionski dobitak. Ovakvo poslovanje pokušaćemo nastaviti i u narednoj godini”, rekao je Marić.

On kaže da nije zadovoljan poslovanjem pojedinih šumskih gazdinstava, što u narednom periodu mora biti promijenjeno.

“Dio šumskih gazdinstava ne ispunjava obaveze predviđene planovima, među kojima su `Birač` iz Vlasenice i `Panos` iz Višegrada. Uz određenu političku pomoć pokušaćemo riješiti ove probleme”, dodao je Marić.

On je naveo da je u narednoj godini pozitivno poslovanje prioritet “Šuma Republike Srpske”.

“Cilj nam je da u narednoj godini uvedemo novi informacioni sistem kojim bi bili riješeni problemi sa kojima se suočavaju `Šume Republike Srpske`. Tu, prije svega, mislim na uvođenje sistema u proizvodnji, prodaji, finansijama, pravnom sektoru…”, zaključio je Marić. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Dobit „Šuma RS“ viša od pet miliona KM

    1. miljan

      Sledec godine sledi smanjenje plata zaposlenim na budzetu, ali zato za Prointer i Lanaco bice projekata na svim nivoima. 27 miliona maraka je planirano za elektronsku knjizicu koju ce raditi jedna od ove dvije firme. Lanaco makar nesto i radi a ovi iz Prointera samo posreduju i uzimaju kajmak. A ako je istina da je Dodikov sin iza svega onda je jasno. A onaj direktor Prointera debeli je bas stoka kakvu svijet nije vidio.

    2. Sasa

      Ovaj Prointer dobija sve poslove u Geodetskoj, Elektroprivredi, Postama, klinickom centru i drugim drzavanim preduzecima, agencijama i ustanovama, a pri tome nista ne zavrsavaju, ali gone direktore da potpisuju zapisnike. Drsko se ponasaju i niko im nista ne moze jer se zaista prica da Dodikov sin stoji iza njih. Pogotovo im je direktor bezobrazan i bahat. Hoceli iko sati na kraj ovakvom bahatom ponasanju.

    3. Nikola

      Sad ce rezimske firme Lanaco i Prointer, ili neki tasna masna likovi sa dva zaposlena kao sto su u poreskoj upravi RS, da dodje i ponudi svoje programe koji nikad nece proraditi ali milione ce da izvuku i otmu kao i do sada. SIPA i OSA rade na veliko pa ce valjda zakucati i njima na vrata jer su Nitesu zakucali. Dovoljno je pogledatai sta ovi radi u Elektrokrajini, pa odgovarace neko nekad, i Damir Hadzic je dolijao.