Capital.ba

Prekinut štrajk u rudniku Kakanj

12.07.2016. / 17:02

KAKANJ, Rudari Rudnika mrkog uglja Kakanj prekinuli su danas štrajk, nakon što su od uprave dobili obećanje da će im sutra biti isplaćena majska plata.RudariKakanj

Predsjednik sindikata u Rudniku mrkog uglja Kakanj Nezir Begić pozvao je rudare da se vrate na radna mjesta nakon što su danas privremeno obustavili proizvodnju zbog neisplaćenih plata.

Begić je rekao za portal “Kliks” da se nada da će vlasti ispoštovati dogovor i sutra isplatiti platu.

Optužbe federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića da ima primanja veća od direktora rudnika, Begić je nazvao gnusnim lažima i naveo da razmišlja o pokretanju tužbe.

Džindić je razgovarao danas sa direktorima u “Elektroprivredi BiH” i rudnicima Kreka, Đurđevik, Zenica, Breza, Kakanj, Bila i Gračanica, te predstavnicima sindikata o problemima isplate plata i doprinosa u rudnicima.

Usvojeni su zaključci kako da bude riješen ovaj problem. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!