Capital.ba

Kasipović-Savanović: Od druge polovine maja bolja situacija sa isplatama

28.04.2016. / 14:37

kasipovicBANJALUKA, Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da Vlada čini veliki napor da riješi poteškoće u određenim vrstama plaćanja, među kojima je i isplata boračkog dodatka, ali da očekuje da će u drugoj polovini maja situacija biti drugačija.

“Bilo je različitih tumačenja izjava ministara. Jasno je da Vlada funkcioniše kao kolektiv i tako će biti”, rekao je Kasipović novinarima u Banjaluci.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, komentarišući izjavu ministra finansija Zorana Tegeltije da ova dva ministarstva dijele odgovornost kada je riječ o kašnjenju isplate boračkog dodatka, rekao je da nije čovjek koji želi da prebaci krivicu na nekog drugoga.

“U svojim istupima uvijek sam govorio da se mora razumjeti realnost i da situacija, praktično, diktira kako se i šta može isplaćivati, a postoje i oni koji su zaduženi za to. Nisam čovjek koji hoće da prebaci krivicu na nekog drugog. Svi moramo biti strpljivi, više raditi i doprinositi”, kaže Savanović.

On je istakao da je Vlada kolektivno tijelo koje donosi kolektivne odluke.

Savanović je poručio da će Ministarstvo zaštititi sve radnike koji su bespravno otpušteni.

Komentarišući navode o nezakonitom otpuštanju radnika u “Krajina osiguranju”, on je rekao da Inspekcija rada ima svoje nadležnosti i u skladu s tim donosi rješenja, a i Ministarstvo će reagovati u skladu sa svojim nadležnostima. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Kasipović-Savanović: Od druge polovine maja bolja situacija sa isplatama

    1. marko

      Opet i ovaj laze te sad ce, pa samo sto nije, pa uskoro… Nek sebi ne isplate jednu platu pa ce biti za sve borce. Koj su to lopovi pa sve su pokrali, ne znam samo dokle ce borci to da trpe i cekaju??????