Capital.ba

Do početka maja završetak revizije grčkih reformi

05.04.2016. / 14:14

grckaLUKSEMBURG, Međunarodni kreditori bi do kraja aprila ili početka maja mogli da završe reviziju grčkih reformi, koja je neophodna za deblokadu isplate dalje kreditne pomoći Atini i početak pregovora o otpisu duga, izjavio je danas šef evropskog spasilačkog fonda Klaus Regling.

“Nadam se da ćemo početkom maja završiti ovu reviziju, prije pravoslavnog Uskrsa”, kazao je Regling novinarima u Luksemburgu, a prenosi agencija Rojters.

On je kasnije izrazio nadu i da bi revizija mogla biti završena do kraja aprila, navodi britanska agencija.
Zvaničnici evrozone i Međunarodnog monetarnog fonda saopštili su prošle nedjelje da namjeravaju da postignu dogovor sa Grčkom o reformama do 12. aprila, odnosno prije nego većina vodećih zvaničnika otputuje na proljećno zasjedanje MMF-a u Vašingtonu, koje se održava 15. aprila.

Regling je kazao da je zasjedanje MMF-a “dobra prilika za razgovore o stvarima koje su u tom trenutku akutne, i koji uključuju Grčku”.

On je istakao da bi pregovori o smanjenju tereta duga Atine mogli početi po uspješnom okončanju revizije grčkih reformi, kao i da postoji nekoliko opcija za dogovor o smanjenju duga.

Regling je, takođe, izrazio razočaranje zbog spore primjene reformi u Grčkoj, rekavši da je po tom pitanju “vjerovatno naslabija u Evropskoj uniji”. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!