Capital.ba

Dokazana pozitivna dejstva proizvoda “Balans”

16.06.2015. / 9:48

balansBANJALUKA, Pozitivna dejstva proizvoda “Balans” kompanije “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice dokazala je klinička studija koju je provela kompanija “Imlek”, u saradnji sa Kliničko-bolničkim centrom Bežanijska kosa u Beogradu.

“Ustanovljeno je da se primjenom `Balans plus` proizvoda poboljšava klinička simptomatologija osoba sa funkcionalnim poremećajima digestivnog sistema već nakon 10 dana svakodnevne primjene 500 grama ovog fermentisanog mliječnog proizvoda”, saopšteno je iz kompanije “Mlijekoprodukt”.

Iz kompanije ističu da se za samo 10 dana redovne upotrebe proizvoda “Balans plus” dokazano reguliše probava, te da je to probiotski fermentisan proizvod koji sadrži posebnu kombinaciju probiotika i vlakana koji povoljno djeluju na digestivni trakt, podstiču varenje i ubrzavaju metabolizam.

“Balans plus` spada među takozvane funkcionalne proizvode koji su vodeći trend u svijetu kada je riječ o hrani koja se svakodnevno konzumira. Osim nutricionističke uloge, funkcionalni proizvodi sadrže i nutrijente koji poboljšavaju opšte stanje organizma i djeluju preventivno na različite vrste bolesti”, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije “Mlijekoprodukt” napominju da redovna upotreba “Balans plus” jogurta nema neželjenih dejstava.

Studija, koja je trajala 60 dana, provedena je na Odjeljenju gastroenterologije na uzorku od 50 ispitanika starosti između 18 i 75 godina koji su imali isključivo poremećaje digestivnog sistema – neredovno pražnjenje crijeva ili učestala pražnjenja. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!