Capital.ba

Unaprijediti odnose Srbije i BiH

13.05.2015. / 17:52

novac2SARAJEVO, Članovi Predsjedništva BiH i premijer Srbije Aleksandar Vučić naglasili su danas da je unapređenje odnosa dvije zemlje izuzetno važno za cjelokupnu atmosferu saradnje u regionu i za pozicioniranje kao bezbjednog i privlačnog prostora za ulaganja.

U tom kontekstu istaknuto je da je ekonomska saradnja zajednički prioritet, te da je potrebno učiniti napore da bi se stvorile nove mogućnosti za njeno unapređenje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Potencijali za intenziviranje saradnje su u strateškoj infrastrukturi i energetskim projektima, zajedničkom nastupu na trećim tržištima i, uopšteno, u stvaranju uslova za konkurentniji ekonomski prostor.

Članstva u multilateralnim organizacijama i brojnim regionalnim inicijativama, a posebno opredijeljenost ka članstvu u EU, podrazumijevaju za BiH i Srbiju provođenje reformi, kao i prihvatanje određenih vrijednosti, pravila i standarda.

Članovi Predsjedništva informisali su Vučića o napretku u okviru evropskih integracija BiH, koji se ogleda u skorašnjem stupanju na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Govoreći o daljim koracima koji su pred BiH, navedeno je da će u drugoj fazi institucije BiH sačiniti i provesti program inicijalnih ekonomskih i socijalnih reformskih mjera, izgradnju funkcionalne tržišne ekonomije i vladavine prava. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!