Capital.ba

Kozarska Dubica: Za unapređenje poljoprivredne proizvodnje 100.000 KM

07.05.2015. / 10:56

kmKOZARSKA DUBICA, Za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u budžetu opštine Kozarska Dubica obezbijeđeno je 100.000 KM, a struktura korištenja tih sredstava definisana je Programom ulaganja i subvencija u poljoprivredu, izjavio je načelnik opštinskog Odjeljenja za poljoprivredu Aleksandar Nikoletić.

On je napomenuo da poljoprivredna proizvodnja na području opštine Kozarska Dubica ima veliki značaj, kroz učešće u ukupnom dohotku i broju zaposlenih, kao i da je ovogodišnji Program ulaganja i subvencija u poljoprivredu dobio jednoglasnu podršku odbornika Skupštine opštine.

“Program korištenja novčanih podsticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje usmjerili smo na poljoprivrednu proizvodnju koja je u razvoju, koju treba podsticati, jer je uvezana sa postojećim prerađivačkim kapacitetima, ali i na podsticanje nove proizvodnje za čiji razvoj postoje određeni preduslovi”, izjavio je Nikoletić.

On je precizirao da je u strukturi podsticajnih mjera najviše sredstva izdvojeno za subvencionisanje krčenja zaraslog poljoprivrednog zemljišta u opštinskom ili državnom vlasništvu, podsticaje za nabavku priključnih mašina i opreme, te pomoć udruženjima i pojedincima za razvoj poslovnih aktivnosti.

Na osnovu Programa ulaganja i subvencija u poljoprivredu, u toku ove godine, iz budžeta opštine Kozarska Dubica biće finansiran regres kamatne stope za nabavku osnovnih sredstava, a podsticajna sredstva obezbijeđena su i za poljoprivrednike zainteresovane za izgradnju plastenika.

Za održavanje tradicionalnog Miholjdanskog sajma stoke u Kozarskoj Dubici planiran je iznos od 10.000 KM, a isti iznos biće utrošen za postavljanje meteorološko-prognozne stanice. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!