Capital.ba

Većina podržava i Ciprasa i dogovor sa kreditorima

30.04.2015. / 14:50

Grcka_BetaAP(2)ATINA, Više od dvije trećine anketiranih Grka očekuje da vlada Aleksisa Ciprasa postigne dogovor sa kreditorima /EU i MMF/ kako bi Grčka izbjegla bankrot, a skoro isti broj ne želi nove izbore ako pregovori propadnu.

Nova anketa koju je provela organizacija “GPO” pokazuje da 75,6 odsto ispitanika očekuje sporazum Atine sa kreditorima, dok 22,8 odsto ne želi dogovor.

Takođe, 58,3 odsto Grka podržava dosadašnju Ciprasovu strategiju u pregovorima sa grčkim kreditorima, dok se 39,8 odsto protivi tom načinu razgovora.

Ukoliko pregovori propadnu, Grci ne žele na prijevremene izbore – njih 72,2 odsto smatra da u tom slučaju novi izbori nisu potrebni.

Što se tiče potencijalnog referenduma na kojem bi stanovnici odlučili treba li Grčka prihvatiti uslove kreditora ili ne, 61,9 odsto smatra da ga ne treba održavati.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!