Capital.ba

Ikea planira investirati dvije milijarde evra u razvoj prodavnici u Rusiji

19.04.2015. / 14:09

ikeaŠTOKHOLM, Švedski trgovinski lanac Ikea planira da investira dvije milijarde evra u razvoj i izgradnju novih prodavnica u Rusiji do 2020. godine.

Zapadne kompanije izgleda da sve više pokazuju interes za rusko tržište.
Tako, švedski trgovinski lanac IKEA planira da investira dve milijarde evra u razvoj i izgradnju novih prodavnica u Rusiji do 2020. godine, rekao je Rojtersu predstavnik kompanije Džon Tegner.

Poznati američki investitor Džim Rodžers je rekao da je Rusija je jedna od rijetkih zemalja koja ima nizak javni dug i velike rezerve kao i da je ruska berza dobro poslovala ove godine.

Prema njegovim riječima, sve više i više investitora ponovo počinje da prati tamošnje uslove za investicije, uprkos sankcijama.

Tagner takođe napominje da je za Ikeu Rusija jedna od najperspektivnijih tržišta. A pored Rusije za kompaniju su značajna i tržišta Kine, Švedske i Poljske.

Broj onih koji posjećuju Ikeine prodavnice porastao je prošle godine za dva odsto, uprkos usporavanju svjetske privrede zbog činjenice da kompanija zauzima segment koji nudi niske cijene, rekao je Tegner.

Od 2001. godine broj Ikeinih prodavnica, koji se nalaze u 13 evropskih zemalja i u Kini, povećao se na 58.

Na globalnom nivou Ikea planira da investira oko tri milijarde u izgradnju novih prodavnica, uključujuči i ulaganja u Rusiju i Kinu, i to sve u narednih 5 do 7 godina.

Otvaranje prve sljedeće nove prodavnice, koju Ikea zvanično najavljuje, planirano je za 2018. godinu. B 92
.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!