Capital.ba

Rusija oborila REPO, rublja skočila

13.03.2015. / 12:52

rubljaMOSKVA, Banka Rusija snizila je danas ključnu kamatnu stopu jedan odsto, sa 15 na 14 odsto, navedeno je u saopštenju nakon sjednice savjeta direktora Centralne banke Rusije.

Na to je odmah reagovala rublja, jačanjem prema dolaru za 16 kopejki, na 61,03 rublje za dolar, a prema evru za 49 kopejki, na 64,68 rubalja, prenio je Tas.

Referentna kamatna stopa je snižena zbog kontinuiranih rizika od osjetnog hlađenja ekonomije.

Usljed slabljenja inflatornih rizika Banka Rusije će biti spremna da nastavi sniženje ključne stope. Ekonomski uslovi u Rusiji stvaraju trend smanjenja inflacije, navodi se u izvještaju Banke.

To je drugo sniženje ključne kamatne stope ove godine. 30. januara je već snižena sa ekstremno visokih 17 na 15 odsto, podsjeća Tas. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!