Capital.ba

Preduzetnici traže jeftiniju struju

01.12.2014. / 16:01

elektricna energijaBIJELJINA, Privrednici u Gradskom zanatsko–preduzetničkom udruženju „Preduzetnik“ Bijeljina traže od Vlade i Regulatorne agencije za električnu energiju RS da plaćaju električnu energiju po cijeni koja važi za fizička lica, rekao je za poslovni portal CAPITAL.ba Mile Stević, sekretar ovog udruženja.

Stević kaže da su svi argumenti za smanjenje cijene električne energije na strani preduzetnika.

Privredna društva, mala i srednja preduzeća imaju niz pogodnosti koje preduzetnici nemaju. Zanatlije i preduzetnici su registrovani kao fizička lica i tako treba da plaćaju i električnu energiju, a ne kao što sada plaćamo skupu „industrijskucijenu“, kaže Mile Stević.

Stević naglašava da mala i srednja preduzeća, kao pravna lica, imaju niz pogodnosti koje preduzetnici nemaju, ukazujući na poslednje oglase UNDP-a o dodjeli podsticaja malim i srednjim preduzećima koja su u ovogodišnjim poplavama pretrpjela štete na postrojenjima.

On ističe da poplave nisu mimoišle ni preduzetnike, te da su i oni imali ogromne štete u svojim pogonima. S druge strane, od nekadašnjih 3.240 zanatsko – preduzetničkih radnji ta brojka je u Bijeljini svedena na oko 1.800 radnji, što najilustrativnije pokazuje u kakvom poslovnom okruženju i ambijentu rade zanatlije i preduzetnici.

Umjesto da budu zamajac privrede i da angažuju za kratko vrijeme veliki broj novih radnika, preduzetnici su dovedeni u stanje golog preživljavanja, sekretar Zanatsko preduzetničkog udruženja“ Preduzetnik“ Bijeljina.

 

CAPITAL: LJ. LJ.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!