Capital.ba

Vujović: Svi ministri će imati smanjenje plata od 10 odsto

26.10.2014. / 12:50

dusan vujovicBEOGRAD, Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da će svim ministrima u Vladi Srbije plata biti smanjena deset odsto i da neće biti izuzetaka, ali i naveo da ne postoji zemlja u svijetu u kojoj ministri imaju manju platu nego u Srbiji.
“Svi ministri, uključujući i mene će imati smanjenje plata od 10 odsto, nikakvih izuzetaka nema. Nigde u svetu nisu ministri relativno tako malo plaćeni kao ovde i mi ovo radimo iz osećaja dužnosti i obavaze prema svojoj zemlji, a ne zbog materijalne nagrade”, izjavio je Vujović u parlamentu prilikom rasprave o rebalansu budžeta.
On je upitao poslanike da mu nađu bar jednu zemlju u svijetu u kojoj je” plata zaštićenog nivoa i penzija samo četiri puta manja od plate ministra”.“Nađite jednu takvu u zemlju, priznaću javno da grešim. Zaštićena plata u tim zemljama je 1.500 dolara ili evra a ministiri imaju platu od 15.000-20.000 evra i više”, rekao je ministar.
On je izjavio i da ne smije da se stekne utisak da ova vlada ne vodi računa o penzionerima, jer će po rebalansu budžeta izdvojiti 251 milijardu dinara transfera za Fond PIO.
“To jesu su stečena prava po Ustavu, ali se u našem penzionom sistemu naplaćuju iz tekućih prihoda. Mi dakle, 251 milijardu dinara iz budžeta odvajamo da pokrijemo razliku između doprinosa koje ljudi plaćaju i stečenih obaveza”, izjavio je Vujović, odgovarajući na konstataciju poslanika Nove stranke Vladimira Pavićevića da odlukom o smanjenju penzija Vlada zadire u ustavna prava penzionera. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!