Capital.ba

Polovina bogatstva egipatskog predsjednika za pomoć privredi

24.06.2014. / 17:52

kairoKAIRO, Egipatski predsjednik Abdel Fatah Al Sisi izjavio je danas da će polovinu ličnog bogatstva i polovinu svojih mjesečnih primanja donirati za pružanje pomoći posrnuloj privredi zemlje, i istovremeno pozvao sve građane Egipta da podnesu žrtve.

Al Sisi je, takođe, rekao da će od egipatske vlade zatražiti izmjenu nedavno izrađenog budžeta – koji je sa cifrom od 115 milijardi dolara najveći u istoriji Egipta – zbog, kako je rekao, neprihvatljivo visokog deficita od 12 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), prenijela je agencija AP.

Predloženim budžetom predviđene su i velike sume novca za državne subvencije, kao i za socijalnu i penzionu potrošnju, zbog čega je Al Sisi zatražio od vlade izmjenu prijedloga budžeta.

Prema njegovim riječima, država će morati da preduzme ozbiljne mjere na planu borbe protiv visokog deficita i drugih ekonomskih izazova.

Egipatski predsjednik je poručio da pomoć zemalja iz Persijskog zaliva dodijeljena Egiptu u proteklim mjesecima, u vrijednosti od preko 20 milijardi dolara, neće još dugo potrajati, zbog čega će svi građani morati da podnesu žrtve.

Kako bi postavio primjer, Al Sisi je rekao da će donirati polovinu ličnog bogatstva i polovinu mjesečnih primanja koja iznose 6.000 dolara.

“Ovo je previše novca za mene, zbog čega ću za sebe uzeti samo polovinu plate. Postoji još nešto što mogu da uradim. Odreći ću se polovine bogatstva koje posjedujem, uključujući onoga što sam naslijedio od svog oca zarad dobrobiti države”, zaključio je Al Sisi. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!