Capital.ba

Program “Horizont 2020” prilika za nova radna mjesta

06.05.2014. / 17:57

sarajevo1SARAJEVO, U Sarajevu je danas počela dvodnevna konferencija o EU programu “Horizont 2020” čiji je cilj da predstavi ovaj program i sve njegove potencijale za ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta u BiH.

Konferenciji prisustvuje 150 naučnika, istraživača, inovatora i preduzetnika. Skup se održava u okviru projekta “Izgradnja kapaciteta u BiH za evropske programe i inicijative za istraživanja i tehnološki razvoj” /RTDPI/ u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova BiH. Vrijednost projekat je 300.000 evra.

Učesnici će tokom konferencije imati priliku da se informišu o programu, saznaju šta može ponuditi i privrednicima i fakultetima, te kako mogu pristupiti ovom programu. Posebna pažnja biće posvećena pisanju kvalitetnih projektnih prijedloga, saopštili su organizatori konferencije – predstavnici projekta RTDPI.

“Horizont 2020” je okvirni program EU za istraživanje i inovacije za period od 2014. do 2020. u kojem mogu učestvovati države članice EU, kandidati i potencijalne zemlje-kandidati za članstvo u EU, uključujući i BiH.

Cilj programa “Horizont 2020” je povećanje globalne konkurentnosti Evrope, ekonomskog razvoja, stvaranje novih radnih mjesta i prevazilaženje ekonomske krize. Omogućava aktivno učešće privrednog sektora, posebno malih i srednjih preduzeća da pokrenu inovativne projekte i povećaju zaposlenost.

Slična konferencija će nakon Mostara i Sarajeva biti organizovana i u Banjaluci 13. i 14. maja. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!