Capital.ba

Za finansiranje projekata 500.000 dolara

19.03.2014. / 11:50

memorandumBANJALUKA, Predstavnici Vlade Republike Srpske, Investiciono – razvojne banke Srpske, Švajcarske agencije za saradnju i razvoj i UNDP-a potpisali su danas u Banjaluci Memorandum o uspostavljanju mehanizma za finansiranje projekata lokalnog razvoja, za šta je obezbijeđeno više od 500.000 dolara.

Memorandum su potpisali ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić, direktor Investiciono – razvojne banke Snežana Vujnić, direktor Švajcarske agencije za razvoj i saradnju Jozef Guntern i zamjenik rezidentnog predstavnika UNDP-a Zahira Virani.

Sredstva za realizaciju projekata lokalnog razvoja obezbijedili su Vlada Srpske, lokalne zajednice, Švajcarska agencija za razvoj i saradnju i UNDP.

Rešićeva je navela da će projekti biti realizovani u naredne dvije godine.

“Mehanizmom finansiranja omogućiće se dalje ulaganje u razvojne projekte lokalnih zajednica. Predviđeno je da budu finansirani projekti koji se nalaze u strateškim dokumentima lokalnih zajednica”, rekla je novinarima Rešićeva, nakon potpisivanja Memoranduma.

Prema njenim riječima, sredstva koja su obezbijeđena biće utrošena u prvoj godini realizacije projekata lokalnog razvoja.

“Biće formirani kriterijumi za dodjelu sredstava. Veoma je važno što će se sredstvima omogućiti dalje razvijanje lokalnih samouprava”, dodala je Rešićeva.

Guntern je naglasio da pitanje lokalnog razvoja treba da bude podržano u okviru integrisanog sistema na svim nivoima.

“Naš cilj je da lokalne zajednice provedu sve predviđene projekte iz strateških dokumenata”, rekao je Guntern.

Zahira Virani je ocijenila da su projekti lokalnog razvoja zasnovani na stvarnim potrebama stanovništva.

Memorandum je potpisan u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!