Capital.ba

Kupci Lamborginija ne znaju za krizu

26.01.2014. / 7:20

lambordziniRIM, Prodaja luksuznih automobila porasla je u svijetu prošle godine i pored ekonomskih teškoća.

Tako je kompanija Lamborgini saopštila da je lani širom svijeta plasirala ukupno 2.121 automobil, što je za 37 vozila više nego 2012. godine.
Najviše je prodato modela “galjardo” – 1.120 komada, što je nešto manje nego u 2012. godini, ali je njegova proizvodnja, poslije 10 godina, prestala 25. novembra.
Model “aventador” je u 2013. zabilježio rast prodaje od devet odsto, a kupcima je isporučen 1.001 primjerak. Za njega postoji i lista čekanja, koja iznosi 12 mjeseci.

U Lamborginiju navode da su najveća tržišta za njihove automobile SAD i Kina, a velika je potražnja i na Bliskom istoku i Japanu, prenosi elektronski magazin “Autoexcluzive.rs”

Najavljeno je da će isporuke novog modela “huracan” početi u drugoj polovini godine, a da će 2017. godine početi i proizvodnja i serijske verzije SUV-a “urus-a”. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!