Capital.ba

Škrbić: Značajno obnavljanje avio-linije Sarajevo – Beograd

17.12.2013. / 13:00

promotivni letBEOGRAD, Ambasador BiH u Srbiji Ranko Škrbić rekao je na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu da će ponovno uspostavljanje avio-linije na relaciji Sarajevo – Beograd kompanije “BH erlajns” puno značiti za privredni oporavak i napredak BiH i Srbije.

“Nakon uspostavljanja nacionalne kompanije `Er Srbija` i promotivnog leta prije 15 dana prema Republici Srpskoj i BiH, odnosno prema Banjaluci, ovo je još jedan značajan događaj”, istakao je Škrbić na konferenciji za novinare povodom uspostavljanja ove avio-linije.

On je naglasio da će ovaj promotivni let i budući letovi sigurno biti od značaja, ne samo za Sarajevo i BiH, već i za Beograd, Srbiju i cijeli region.

Prema njegovim riječima, putnici će putem ove linije, osim sa Beogradom, biti povezani i sa drugim destinacijama u svijetu.

Škrbić je naglasio da bi ovo trebao biti početak uspješne saradnje “BH erlajnsa” i “Er Srbije”, te izrazio zadovoljstvo što je “BH erlajns” opet prisutan u Beogradu.

Vršilac dužnosti direktora “BH erlajnsa” Amir Jažić rekao je da postoji više razloga za otvaranje linije prema Beogradu, a da je osnovni što će povezati zemlje regiona.

On je izrazio nadu da će saradnja sa “Er Srbijom” na ljeto biti intenzivirana, te da će omogućiti konekciju i dalje od okruženja.

Šef službe prodaje Aerodroma “Nikola Tesla” Mirko Vujadinović rekao je da je Srbija povezana sa čitavim regionom, a ovaj aerodrom postaje regionalno čvorište u ovom dijelu Evrope.

“Aerodrom bilježi izuzetan rad i imamo kapaciteta za povećan broj putnika i aviona”, istakao je on.

Kompanija “BH erlajns” je, nakon dvije i po godine, ponovo uspostavila redovnu avio-liniju na relaciji Sarajevo – Beograd, a avioni će na ovoj liniji saobraćati četiri puta sedmično.

Prema zimskom redu letenja, avioni će saobraćati ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom.

Polasci sa Aerodroma Sarajevo su u 6.00 časova, a sa Aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu u 8.15 časova. Cijena povratne avio-karte je već od 98 evra sa uključenim taksama, bez naknade za izdavanje karte. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Škrbić: Značajno obnavljanje avio-linije Sarajevo – Beograd

    1. Aco

      Jao kako ga nije sramora da se javlja, u zemlju treba da se zakopa lopovčina…vila u Monte Karlu…fuj…gad…