Capital.ba

Teksas u Novom Sadu

08.01.2008. / 11:39

NOVI SAD, Novosadska Gradska uprava najvjerovatnije će prihvatiti projekat srpsko-njemačke firme “SINS” iz Bavarske da se u okolini Novog Sada izgradi “teksaško selo”, s karakterističnim objektima iz doba Divljeg zapada, ali i neizostavnim kaubojima i Indijancima.

Prema riječima direktora SINS-a Drage Đokića, projekat teksaškog sela bio bi izuzetno isplativ za Novi Sad.

“Teksaško selo koje smo izgradili u Bavarskoj tokom prošle godine posjetilo je blizu pet miliona turista iz cijele Evrope. Djeca se oduševljavaju kaubojima i Indijancima u tradicionalnoj nošnji, te imitacijama poznatog oružja, jahanju na konjima i ponijima, a stariji ugostiteljskim objektima i prenoćištima u stilu Divljeg zapada”, rekao je Đokić za novosadski “Građanski list”.

Prema njegovim riječima, za pomenuti projekat neophodna je odgovarajuća lokacija.

“Uslov da Novi Sad dobije jednu takvu atraktivnu turističku ponudu jeste da teksaško selo bude napravljeno na parceli od najmanje dva do četiri hektara. Istovremeno, selo mora biti blizu autoputa, a na parceli moraju da postoje potrebni priključci za komunalije”, zaključio je Drago Đokić.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!