Capital.ba

Preduzeće “Igman” prima 140 novih radnika

23.08.2013. / 16:36

1SARAJEVO, Privredno društvo namjenske industrije “Igman” iz Konjica do kraja mjeseca trebalo bi da završi prijem novih 140 radnika da bi ispunio ugovorne obaveze prema američkim kupcima, čija je vrijednost veća od 30 miliona evra.

Uz ove poslove, za gotovo 1.000 radnika posao je osiguran do avgusta 2015. godine kroz ugovorene poslove u kojima će svi proizvodni kapaciteti fabrike biti stoodstotno iskorišteni.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj danas je posjetio proizvodne pogone “Igmana” i izrazio zadovoljstvo trendom rasta proizvodnje za izvoz, a naročito otvaranjem novih radnih mjesta, što je veoma značajno za opštinu Konjic i širu zajednicu.

Ovo preduzeće je do unazad dvije godine poslovalo sa gubitkom, a danas je to kolektiv u kojem oko 820 radnika radi u dvije smjene, redovno se izmiruju sve obaveze prema radnicima, državi i dobavljačima i ostvaruje dobit u poslovanju, saopšteno je iz federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Direktor “Igmana” Džahid Muratbegović informisao je Trhulja da će veoma brzo ovo preduzeće imati 1.000 zaposlenih.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o tehničko-tehnološkim unapređenjima radi povećanja produktivnosti, a time i obima proizvodnje, navodi se u saopštenju. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!