Capital.ba

Među novim destinacijama “Er Srbije” i Banjaluka

02.08.2013. / 17:04

avionBEOGRAD, Nova srpska aviokompanija “Er Srbija”, koju osnivaju Vlada Srbije i emiratski “Etihad”, među novim destinacijama imaće i letove za Banjaluku.

Među prvim novim destinacijama koje će uvesti “Er Srbija” ubrajaju se četiri nedjeljna leta između Beograda i Abu Dabija, a nove destinacije uključuju i letove za Bejrut, Bukurešt, Budimpeštu, Kairo, Kijev, Ljubljanu, Prag, Sofiju, Varnu i Varšavu.

Letovi “Er Srbije” počeće da saobraćaju u oktobru ove godine i prerašće u dnevne letove čim nova flota bude u stanju da podrži predviđeno povećanje broja putnika i frekvencija, navedeno je u zajedničkom saopštenju “Er Srbija” i “Etihada”.

Za generalnog direktora aviokompanije “Er Srbija” postavljen je Dane Kondić, koji ima australijsko i srpsko državljanstvo, govori srpski jezik i predvodiće kompaniju nakon kompletiranja regulatornih potvrda.

Kondić je Australijanac srpskog porijekla, a kako Srna saznaje, njegovi roditelji su porijeklom sa teritorije Republike Srpske, između Prijedora i Kozarske Dubice.

Planirana unapređenja obuhvataju i proširenje saobraćajne mreže, kod-šer saradnju sa “Etihad ervejzom” i “Er Berlinom”, uz 12 novih destinacija za “Er Srbiju” u Africi, Evropi i na Bliskom istoku koje će biti dodate sadašnjoj mreži od 33 grada gdje je dosadašnja srpska aviokompanija Jat već imala redovne letove.

Novi avion tipa “A319” nosiće oznake “Er Srbije”, a njegova putnička kabina biće uređena prema savremenim standardima koji do sada nisu viđeni na letovima iz Beograda.

Sadašnja flota “Jat ervejza” od deset aviona “Boing 737-300” biće povučena iz redovnog saobraćaja i u kratkom roku zamijenjena iznajmljenim uskotrupnim avionima.

Dugoročnim planom predviđeno je da “Er Srbija” nabavi deset novih uskotrupnih aviona.

Vlada Srbije i emiratska aviokompanija “Etihad” potpisali su juče sporazum o strateškoj saradnji, kojim se osniva nova srpska nacionalna aviokompanija “Er Srbija” umjesto dosadašnjeg “Jata”.

Na repu aviona “Er Srbije” biće obostrano postavljeni nacionalni grb i boje zastave Srbije. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!