Capital.ba

Radojičić: Nema inicijativa za izmjenu zakona o platama

05.07.2013. / 14:17

radojicicBANJALUKA, Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da na predstojećoj sjednici parlamenta Srpske, koja će biti održana 16. jula, neće biti razmatrani zakoni koji se odnose na plate.

“U slučaju promjena plate, odnosno vraćanje na stari nivo ili povećanje za neki procenat, postoje dvije mogućnosti, od kojih je jedna promjena cijene rada, a druga izmjena zakona”, rekao je Radojičić danas novinarima u Banjaluci.

Radojičić je istakao da Vlada Srpske prema Narodnoj skupštini u ovom trenutku nije podnijela nijednu od inicijativa koje se tiču promjene zakona.

Komentarišući predstojeće izmjene Krivičnog zakona Republike Srpske koje će razmatrati parlament Srpske, Radojičić je rekao da se jedan dio ovih izmjena odnosi na neplaćanje obaveza za radnike sa izmijenjenom formulacijom – o neopravdanom isplaćivanju u roku od tri mjeseca.

Vlada Republike Srpske najavila je vraćanje plata budžetskim korisnicima na raniji nivo. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!