Capital.ba

U Poreskoj upravi RS otkrivena četiri korumpirana radnika

10.05.2013. / 12:31

zora vidovicBANJALUKA, Direktor Poreske uprave Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da su u posljednjih godinu i po dana na osnovu prijava poreskih obveznika otkrivena četiri radnika ove uprave za koje postoje dokazi da su korumpirani i koji su se u svom radu neprofesionalno ponašali prema poreskim obveznicima.

“Evidentno je da je suzbijanje korupcije u redovima Uprave krenulo u pozitivnom smjeru, te očekujemo da će Poreska uprava u vrlo kratkom roku biti `očišćena` od ovakvih radnika. U Poreskoj upravi imamo osnovane sumnje, samo još bez čvrstih dokaza, da se određen broj radnika neprimjereno i neprofesionalno ponaša u svom radu, te se bave i nedozvoljenim i protivzakonitim radnjama”, istakla je Vidovićeva.

Ona je naglasila da takvim radnicima više nije dozvoljen terenski rad, te da će obavljati kancelarijske poslove dok se ne obezbijede dokazi kako bi se oni mogli procesuirati, saopšteno je Poreske uprave.

Vidovićeva je zahvalila svim poreskim obveznicima koji su prijavili nezakonit i neprofesionalan rad zaposlenih Poreske uprave, te ponovo pozvala građane i institucije da prijave sve ovakve slučajeve kako bi se ovi radnici mogli procesuirati i time pomoglo i Poreskoj upravi.

Ona je istakla da – bez obzira na odluke tužilaštva i suda u vezi sa posljednjim slučajem u Istočnom Sarajevu, gdje je zbog korupcije uhapšen inspektor Poreske uprave – za tog radnika više neće biti posla u toj instituciji.

Vidovićeva je navela da će se disciplinski postupak u Poreskoj upravi provesti i protiv načelnika prinudne naplate u tom centru, koji je nadređeni privedenom radniku.

Ona je podsjetila da u posljednjih 20 godina nije otkriven nijedan ovakav slučaj u Poreskoj upravi, iako ih je bilo u mnogo većoj mjeri nego danas, što su, kako je navela, omogućavali i tadašnji zakonski propisi sa svojim nedorečenostima.

U nastavku akcije “Proljeće”, pripadnici policije Republike Srpske saopštili su juče da su na području Istočnog Sarajeva zbog korupcije uhapsili inspektora Poreske uprave Republike Srpske.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!