Capital.ba

Le Pen: Prazna priča o poreskom utočištu

10.04.2013. / 14:46

parizPARIZ, Lider francuske partije Nacionalni front Marin Le Pen izjavila je danas da će “mjere moralizacije” javnog života koje je predstavio predsjednik Francuske Fransoa Oland, ostati prazna priča, posebno o poreskom utočištu.

“Oland nam je objasnio da će se boriti protiv poreskih utočišta, ali nam je grupa G20 saopštila 2.aprila 2009. godine da ta utočišta više ne postoje”, izjavila je Le Penova za francusku televiziju BFMTV.

Le Penova navodi da se u tome vidi nedosljednost onih koji vladaju.

“Oni provode vrijeme objašnjavajući da su granice banalnost, a poslije nam traže kontrolu granica u finansijskom aspektu”, dodala je Le Penova.

Le Penova je zaključila da Fransoa Oland predstavlja rješenje koje je poznato da nikada neće ugledati svjetlo dana.

Prethodno je francuski predsjednik pozvao na “iskorijenjavanje” poreskih utočišta i zatražio da francuske banke moraju da objelodane svoje ogranke.

Oland je rekao da će smatrati poreskim utočištem svaku zemlju koja bude odbijala da u potpunosti sarađuje sa Francuskom.

Francuska Vlada odredila je 15. april kao krajnji rok da ministri prijave svoju imovinu.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!