Capital.ba

Ugroženi podaci korisnika servisa “Evernout”

03.03.2013. / 8:00

evernoteVAŠINGTON, Kompanija za onlajn skladištenje podataka “Evernout” zatražila je od svojih 50 miliona korisnika iz čitavog svijeta da odmah resetuju svoje pristupne šifre zbog hakerskog probijanja njihove zaštite.

Kompanija sa sjedištem u Kaliforniji omogućava korisnicima da uskladište i organizuju lične podatke na spoljnim serverima.

U saopštenju se navodi da su hakeri došli do korisničkih imena, adresa elektronske pošte i zaštićenih šifri, prenio je Bi-Bi-Si.

“Evernout” navodi da nema dokaza da su na bilo koji način kompromitovani detalji o novčanim transakcijama.

Ovaj servis funkcioniše kao lična arhiva na internetu. Korisnici ovdje mogu da snimaju podatke poput video-snimaka, fotografija, veb stranica i napomena.

U saopštenju se navodi da je služba za bezbjednost otkrila i blokirala “sumnjive aktivnosti u mreži” i da je to bio koordinisan pokušaj pristupa zaštićenim područjima servisa “Evernout”.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!