Capital.ba

Smijenjen direktor komunalnog preduzeća u Petrovu

01.02.2013. / 19:27

petrovoPETROVO, Nadzorni odbor Javnog komunalnog preduzeća “Voda” iz Petrova smijenio je danas dosadašnjeg direktora ovog preduzeća Bobana Panića.

Nadzorni odbor Javnog komunalnog preduzeća “Voda” je na taj način ispunio traženje Skupštine opštine Petrovo da ocijeni Panićev rad i da, “u zavisnosti od rezultata te ocjene, izvrši preuzimanje mjera iz svoje nadležnosti”.

Nadzorni odbor je na Panićevo mjesto imenovao Zorana Nedeljkovića, člana SDS-a iz Porječine i odbornika SDS-a u SO Petrovo u jednom od ranijih saziva opštinskog parlamenta.

Većina u Skupštini opštine Petrovo, sastavljena od odbornika SDS-a, SRS “Dr Vojislav Šešelj”, DP-a i PDP-a, zaključila je juče da je direktor “Voda” preplatio mašine i opremu za ovo preduzeće vrijednosti 320.000 KM, dok Panić tvrdi da je postupak javnih nabavki obavljen prema zakonu.

Skupštinska većina u zaključku je navela da postoji sumnja da je u postupku nabavke opreme direktor “Vode” počinio krivična djela zloupotreba ovlaštenja u privredi i nesavjesnog privrednog poslovanja.

Panić je dostavio Skupštini opštine Petrovo na oko 1.000 stranica kompletnu dokumentaciju o nabavci mašina i opreme za ovo preduzeće. On je juče izjavio da je postupak javnih nabavki bio potpuno javan, a da je kompletna procedura obavljena prema zakonu.

On je rekao da “nova vlast u opštini Petrovo provodi partijsku samovolju i želi da ga smijeni s mjesta direktora, bez obzira na odlične rezultate koje je ostvario u novoosnovanom komunalnom preduzeću”. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!