Capital.ba

NSRS razmotrila Nacrt zakona o Akcijskom fondu

30.01.2013. / 20:29

nsrsBANJALUKA, Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je večeras Nacrt zakona o Akcijskom fondu Republike Srpske kojim se uređuje pravni status, djelatnost i način upravljanja ovim fondom.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija istakao je da fondu pripadaju prava po osnovu hartija od vrijednosti i udjela kojima raspolaže.

“Zakonskim rješenjima se definiše da osnovni kapital ovog fonda čini procijenjena vrijednost akcija i udjela privrednih društava, banaka i osiguravajućih društava koje na dan stupanja na snagu zakona o Akcijskom fondu čine državni kapital”, rekao je Tegeltija obrazlažući Nacrt zakona.

On je naglasio da se propisuje da fondu pripadaju i dividende i kamate po osnovu hartija od vrijednosti i udjela kojima raspolaže.

“Propisuje se da Vlada Srpske može donijeti odluku da se dio sredstava koji se odnosi na novčane prilive iz prihoda fonda uplati u budžet Republike Srpske”, dodao je Tegeltija.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra razmatranjem Nacrta zakona o Fondu stanovanja Republike Srpske.

Poslanici će razmatrati Nacrt zakona o izmjenama Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o Fondu za razvoj istočnog dijela Republike Srpske.

Biće razmatran i Prijedlog programa rada parlamenta Srpske za ovu godinu.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!