Capital.ba

Marković: Uspješna posjeta privrednika Italiji

07.10.2012. / 12:27

BEOGRAD, Predsjednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma izjavio je da je trodnevna posjeta Italiji 126 privrednika, među kojima je bilo i devet predsjednika opština i gradonačelnika, bila uspješna i da konkretne rezultate očekuje već za dvije nedjelje.

“Imali smo sastanke sa preko 50 biznismena iz Italije, regije Lombardija i drugog po veličini grada u Italiji Milana, nekoliko naših privrednika i predsjednici opština dogovorili su poslove čija konkretizacija treba da slijedi narednih dana i mjeseci”, rekao je Marković noćas na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, prilikom povratka delegacije iz Italije.

Mislim na grad Čačak i opštinu Marošin i “Prvu petoletku” iz Trstenika koja je dogovorila sa Fabrikom aviona “Alenija Aermaki” izradu hidraulika, Firma “Kambera” iz Jagodine izradu prozora za jednu italijansku firmu, precizirao je Marković.

Rekli smo italijanskim investitorima da je Srbija, trenutno najpovoljnija za ulaganje, jedina je država u Evropi koja daje do 10.000 evra po zaposlenom radniku, i postoji politička stabilnost u zemlji, istakao je Marković koji je bio na čelu srpske političko-privredne delegacije.

On je dodao da italijanske kompanije sve više dislociraju svoje fabrike u druge zemlje zbog visokih poreza jer je Italija jedna od prvih zemalja Evrope koja ima privredni deficit i država im udara razne poreze.
“Ono što je ohrabrilo investitore iz Italije je vijest da je naša država, prošlog petka, uplatila svoju obavezu u iznosu većem od dva miliona evra “Andrei Confezioni”, što im je dalo postrjeka da investiraju u Srbiju, jer je Srbija ozbiljna i odgovorna država koja izmiruje svoje obaveze”, rekao je Marković. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti