Capital.ba

Završena manifestacija “Dani meda Prijedor 2012”

29.09.2012. / 19:55

PRIJEDOR, Trodnevna privredno-turistička manifestacija “Dani meda Prijedor 2012” završena je danas u Prijedoru proglašenjem najljepše uređenog štanda i najboljih literarnih i likovnih radova o temi med.

Novčanu nagradu od 200 KM za najljepše uređen štand podijelili su Slobodan Barzut iz Trebinja i Sulejman Jakupović iz Kozarca kod Prijedora, a najbolji radovi učenika osnovnih i srednjih škola, osim što su nagrađeni pčelinjim proizvodima, biće objavljeni i u lokalnom sedmičniku “Kozarski vjesnik”.

Učenici Osnovne škole “Branko Ćopić” iz Prijedora Aleksandar Mudrinić, Aleksandra Marić i Milica Kurnoga osvojili su prva tri mjesta u likovnom izražavanju o medu, a među prijedorskim gimnazijalcima tri najuspješnija literarca bili su Viktorija Savanović, Ana Madžar i Ana Kobas.

Vršilac dužnosti gradonačelnika opštine Prijedor Marko Pavić izjavio je danas da će ovdašnji pčelari međusobnu organizovanost morati podići na viši nivo i da će u tome imati punu podršku opštine.

Manifestaciju, koja je okupila 22 izlagača iz Novog Grada, Kostajnice, Bihaća, Trebinja, Dervente, Banjaluke, Gradiške, Sanskog Mosta, Šamca i Prijedora, zatvorio je zamjenik načelnika opštine Prijedor Milenko Đaković.

“Svi učesnici su zadovoljni i boravkom u Prijedoru i organizacijom. Želim da se vidimo i iduće godine u još većem broju, ali da i naši pčelari učestvuju na srodnim manifestacijama izvan Prijedora”, rekao je Đaković.

Sajam meda uveličali su nastupi članova kulturno-umjetničkih društava “Doktor Mladen Stojanović” i “Kozara”, i mališani Dječijeg vrtića “Radost”.

Organizatori sedmih po redu “Dana meda” bili su opština Prijedor i udruženja pčelara “Omarska” iz Omarske, “Prva pčela” iz Prijedora i “Kozara” iz Kozarca.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!