Capital.ba

Ukinuti ili reorganizovati Agenciju za poštanski saobraćaj BiH

07.08.2012. / 9:18

BANJALUKA, Agenciju za poštanski saobraćaj BiH treba ukinuti, utopiti je u Regulatornu agenciju za komunikacije ili od nje napraviti komisiju koja bi zasjedala po potrebi, jer bi tako bila efikasnija i svrsishodnija, pišu “Nezavisne novine”.

Većina stručnjaka ističe da bi se na ovaj način došlo i do znatnih ušteda.

Sagovornik “Nezavisnih”, koji je želio da ostane anoniman, kaže da na tržištu rade desetine firmi i kompanija koje vrše poštanske usluge, a nikome ne plaćaju licencu.

U Agenciji za poštanski saobraćaj kažu da je inspekcijski nadzor u oblasti poštanskog saobraćaja isključivo u nadležnosti entitetskih inspekcijskih organa.

“Sankcionisanje neovlaštenog pružanja poštanskih usluga od strane pravnih lica koja nisu registrovana za tu djelatnost i koja nemaju licencu nisu u nadležnosti Agencije za poštanski saobraćaj BiH”, navode u ovoj agenciji.

Predsjedavajući Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma parlamenta BiH Petar Kunić kaže Agencija za poštanski saobraćaj BiH ima svoje mjesto.

Agencija najveći prihod, odnosno gotovo sve prihode, ubire od tri poštanska operatera u BiH – “Pošta Srpske”, “Hrvatske pošte” iz Mostara i JP “BH pošta”.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!