Capital.ba

Zvaničan zahtjev za pomoć Kipru u narednim satima

25.06.2012. / 19:33

LONDON, Kipar će u narednih nekoliko sati zvanično podnijeti zahtjev za pomoć od evropskog stabilizacionog fonda /EFSF/, rekao je danas izvor u EU.

Kipru je ostalo manje od sedam dana za dokapitalizaciju.

“Očekujemo danas podnošenje zahtjeva za pristup mehanizmu podrške.

Prošle nedjelje jedan diplomata iz EU je rekao da će Kipar vjerovatno ove nedjelje zatražiti pomoć evrozone za spas svojih banaka.

Kiparska vlada to nije potvrdila, ali je ukazala da, ukoliko bude zatražila pomoć, to će učiniti prije kraja juna.

U skladu sa zahtjevima Evropske bankarske agencija (EBA), Kipar mora da do 30. juna dokapitalizuje sa 1,8 milijardi evra Kiparsku narodnu banku, koja je bila najviše pogođena otpisom grčkog duga.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!