Capital.ba

Bevanda: Ključna razmjena informacija

16.05.2012. / 18:14

SARAJEVO, Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda i novoimenovani ambasadori BiH saglasili su se na današnjem sastanku u Sarajevu da je unapređenje razmjene informacija ključno za diplomatiju.

Bevanda je rekao da je Savjet ministara otvoren za unapređenje razmjene informacija. “Uvjeren sam da dijelite moje mišljenje o značaju ekonomske diplomatije i nadam se da ćemo zajedno raditi na otvaranju vrata privrednicima BiH u svijetu”, rekao je Bevanda.

On je novoimenovanim ambasadorima poželio uspjeh u radu tokom diplomatskog predstavljanja BiH na 14 destinacija u svijetu i izrazio uvjerenje da će oni dostojno predstavljati BiH i štititi njene interese.

Novoimenovani ambasadori naglasili su značaj poboljšanja dvosmjerne komunikacije i boljeg protoka informacija, te izrazili podršku aktivnostima za unapređenje ekonomske diplomatije, saopšteno je iz Savjeta minstara BiH.

Sastanku sa Bevandom prisustvovali su novoimenovani ambasadori BiH u Belgiji Bisera Turković, Izraelu Branko Kesić, Bugarskoj Jusuf Pušina, Norveškoj Emir Poljo, Holandiji Ahmet Halilović, Jordanu Darko Zelenika, SAD Jadranka Negodić, Mađarskoj Željko Janjetović, ambasador BiH u Njemačkoj Edin Dilberović, te šef stalne misije BiH pri EU u Briselu Igor Davidović i pri UN u Njujorku Mirsada Čolaković, OEBS-a, Kancelarije UN i druge međunarodne organizacije u Beču Tomislav Leko, te generalni konzuli Hrvoje Kanta u Istambulu i Brane Pećanac u Čikagu. Srna

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!