Capital.ba

Pet zvjezdica za 30 miliona evra

05.05.2012. / 8:15

BEOGRAD, Renoviranje hotela “Kontinental” počeće 16. jula, a kada se za godinu dana završe radovi, ovaj novobeogradski hotel sa pet zvjezdica ponijeće naziv svjetskog lanca “Kraun plaza”.

U novo ruho biće uloženo između 25 i 30 miliona evra, imaće pet soba više nego danas, a dobiće predsjednički i “džunior svit” apartmane.

Spoljašnjost hotela ostaće prepoznatljiva, ali čitav enterijer biće potpuno obnovljen. Tako će beogradska “Kraun plaza” imati ukupno 420 modernih soba, 14 kongresnih sala, dva restorana, bar i prošireni spa-centar. Kada posljednje goste isprate 15. jula, radovi će odmah početi.
– Sam početak rekonstrukcije označiće prelazak u “Kraun plazu” – kaže za “Novosti” Živorad Vasić, direktor za hotelske projekte u “Delta rilestejt” i prvi čovjek “Kontinentala”. – Ciljamo da naši gosti tokom radne nedjelje budu poslovni ljudi, koji učestvuju na kongresima i seminarima. A vikendom očekujemo tranzitne goste koji dolaze u obilaske. Prema specifikaciji “Internacional hotels grupe”, 120 luksuznih soba nosiće oznaku “klab levl”, imaćemo predsjedničke i “džunior svit” apartmane, a ostale sobe biće po standardima “Kraun plaze”. Cijena smještaja u novom hotelu variraće od 140 do 170 evra.
Prema njegovim riječima, u sljedećih nekoliko nedjelja biće završene dvije “uzorne” sobe, prema kojima će biti opremljene sve ostale, kada arhitekte “Delta rilestejt” i “Internacional” daju zeleno svjetlo. Vrijedan inventar kojim hotel sada raspolaže popisan je u katalog. Modernim namještajem biće opremljeno 129 soba beogradskog hotela “Park”, koji takođe pripada “Delti”, dok će ostatak stvari biti poklonjen ili prodat na aukciji.
– Sa “Delta fondacijom” doniraćemo televizore i krevete domovima za nezbrinutu djecu, kako bi ove ustanove postale ljepše – kaže Vasić. – Zadržaćemo banket stolice, escajg i tanjire za naš ketering, a od 20. do 30. jula organizovaćemo aukciju. Svi zainteresovani moći će u hotelu da pogledaju eksponate, nakon čega ćemo im slati ponude. Na licitaciji će biti i dva koncertna klavira, kao i mnogi rariteti koji su stariji i po četiri decenije.

Nagrada
Prvi čovjek “Kontinentala” Živorad Vasić dobio je nedavno i priznanje “menadžer u hotelijerstvu za 2011. godinu”. Ovu nagradu dodijelio mu je Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva SACEN, na osnovu finansijskog uspjeha hotela, dobrih komentara gostiju i društvene odgovornosti.
“Park”
Obnova hotela “Park” počeće 26. maja, odvijaće se u dvije etape, a radovi će biti završeni već do početkom septembra. Renoviranje će koštati oko 800.000 evra, a još toliko vrijedi inventar koji će biti prenijet iz hotela “Kontinental”. Kako kaže Živorad Vasić, “Park” će nositi tri zvjezdice, a gosti će noćenje plaćati između 60 i 65 evra. Novosti

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!