Capital.ba

Mađari zainteresovani za crnogorsku Poštu

11.04.2012. / 13:20

PODGORICA, Mađarska Pošta zainteresovana je za privatno-javno partnerstvo Pošte Crne Gore, čija je privatizacija predviđena za ovu godinu.

“Predstavnici Pošte Mađarske na ekspertskom nivou boravili su krajem marta u zvaničnoj posjeti Pošti Crne Gore, gdje su se upoznali sa njenom organizacijom, procesom rada i obišli nekoliko filijala”, rečeno je u Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije.

Iz Ministarstva navode da su se predstavnici Ministarstva i menadžment Pošte krajem prošle godine sastali sa potencijalnim mađarskim investitorom.

Savjet za privatizaciju Vlade Crne Gore objavio je početkom marta plan privatizacije za ovu godinu kojim je predviđeno da se javno preduzeće Pošta Crne Gore valorizuje putem privatno-javnog partnerstva.

Prema nezvaničnim informacijama, Mađari su u razgovorima sa predstavnicima Vlade izrazili interesovanje za crnogorsku Poštu ukoliko im se omogući osnivanje poštanske štedionice, koju imaju sve zemlje regiona izuzev Crne Gore.

Mađarska Pošta, koja je u vlasništvu države, osim usluge slanja pisama, nudi i logističke, bankarske i usluge marketinga.  Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!