Capital.ba

Za regresirano đubrivo u Srebrenici 68 zahtjeva

15.03.2012. / 9:41

SREBRENICA, Zahtjeve za dodjelu regresiranog vještačkog đubriva za proljetnu sjetvu u srebreničkoj opštini podnijelo je 68 registrovanih poljoprivrednika, rekla je stručni saradnik za poljoprivredu ove opštine Katarina Maksimović.

Ona je istakla da su zahtjevi, koje su poljoprivrednici podnosili u kancelarijama u Skelanima i Srebrenici, obrađeni i upućeni na odobravanje Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

Maksimovićeva je precizirala da su poljoprivrednici podnijeli zahtjeve za regresirano đubrivo da bi obavili sjetvu jarih žita na planiranih 9,5 hektara, kukuruza na 80,5 hektara, krmnog bilja na 10,7 hektara i 3,3 hektara povrća, što je ukupno 104 hektara sjetvenih površina. Ona kaže da su poljoprivrednici podnijeli zahtjev za regresirano đubrivo i radi sadnje i prihrane voća na 22,6 hektara.

Prema njenim riječima, resorno ministarstvo će utvrditi i odobriti količine regresiranog đubriva, a maksimalno će biti dodijeljeno 250 kilograma po hektaru, zavisno od kulture koja se sije.

“Nismo primali zahtjeve poljoprivrednika koji nisu izmirili dugovanja za regresirano đubrivo za 2009. godinu, a takvih je 29 u srebreničkoj opštini”, naglasila je Maksimovićeva. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!